Moto sport

Alonso ponovo sjeo u bolid: Posebno je vratiti se u F1

Alonso ponovo sjeo u bolid: Posebno je vratiti se u F1
Foto: Wikipedia/arhiva | Alonso ponovo sjeo u bolid: Posebno je vratiti se u F1

Španski vozač Fernando Alonso (39) vozio je danas bolid Renoa tokom promotivnog snimanja na stazi u Barseloni.

Dvostruki svjetski šampion Formule 1 sljedeće sezone će se, poslije dve godine pauze, vratiti u Reno, odnosno Alpin, kako će se zvati ta francuska ekipa.

Alonso je vozio bolid R.S.20, koji ove sezone voze vozači Renoa Danijel Rikardo i Esteban Okon, a mogao je da vozi samo 100 kilometara, pošto se radilo o snimanju promotivnog spota.

"Mogao sam da vozim samo 100 kilometara, ali je za mene posebno da se vratim u Formulu 1. Ovo je bila dobra prilika da osjetim bolid, da se vratim brzini u Formuli 1. Nije lako, ali mislim da sam napredovao iz kruga u krug... Ovaj bolid ima potencijal, kao što to pokazuje u trkama, ali ima mesta za napredak", rekao je Alonso putem Instagrama.

Španac je ostvario 32 pobjede u F1, a  posljednji put vozio je u trku u Abu Dabiju 2018. godine, kada je nastupao za Meklaren.

Alonso je u međuvremenu vozio u dva izdanja trke 24 sata Le Mana i svjetskom prvenstvu izdržljivosti za Tojotu. Vozio je ove godine i na Dakar reliju, gdje je zauzeo 13. mesto. U trci Indi 500 ove godine zauzeo je 21. mjesto, dok trku 2017. godine nije završio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije