Moto sport

Alonso postaje amabasador Meklarena

Alonso postaje amabasador Meklarena
Foto: N.N. | Alonso postaje amabasador Meklarena

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, postaće i zvanično ambasador ekipe u kojoj je proveo posljednje F1 sezone, ekipe Meklarena.

Iz Meklarena su objavili da će Fernando Alonso biti ambasador njihove ekipe, a to znači i da će testirati njihov novi bolid za sezonu 2019.

"Alonso će pomagati vozačima i inžinjerima na određenim testiranjima, kako bi razvoj bolida tekao što bolje", rekli su iz Meklarena.

Fernando je po završetku prethodne sezone napustio takmičenje Formule 1 i preselio se u Meklaren rejsing u Indikaru, za Meklaren Honda Andreti ekipu je vozio i 2017. godine tako da mu cijelo takmičenje uopšte nije strano.

Njegovi komentari povodom ambasadorske dužnosti bili su izuzetno pozitivni.

"Ovo je velika čast, ali i samo početak. Meklaren je specijalan tim, a s obzirom na izazove sa kojima smo se susretali, tako će i ostati. Još prije nego što sam završio karijeru sam rekao da vidim sebe u Meklarenu na duži period, pa me ova nova uloga prilično raduje i moći ću da budem blizu ekipe čijim se dijelom i dalje smatram, a i to je moj duhovni dom", rekao je Fernando Alonso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije