Moto sport

Pratite nas na Google news

Alonso u vezi s rivalitetom Hamiltona i Ferstapena: "Ja sam bolji“

Alonso u vezi s rivalitetom Hamiltona i Ferstapena: "Ja sam bolji“
Foto: Wikimedia/Arhiva | Alonso u vezi s rivalitetom Hamiltona i Ferstapena: "Ja sam bolji“
N.N.

Dvostruki svjetski F1 šampion Fernando Alonso kaže da je "bolji“ od trenutno vodećih vozača na gridu, uključujući vladajućeg šampiona Luisa Hamiltona i talentovanog Maksa Ferstapena.

Alonso se vraća u F1 ove sezone u rebrendirani Renault, koji od ove godine nosi naziv Alpine, a "na crtu“ će stati s nekim bivšim rivalima, uključujući bivšeg timskog kolegu iz McLarena, Luisa Hamiltona, čiji su planovi bez dileme da se dokopa osme titule šampiona i time ostane zapamćen u istoriji. Tu je i Sebastijan Fetel koji se pridružio Aston Martinu i čiji su izgledi za uspjeh prilično mršavi.

Govoreći o povratku u intervjuu datom za BBC, Alonso je rekao da jedva čeka da se na stazi suoči s nekim starim rivalima, dok je u isto vrijeme uzbuđen zbog prisustva mlađe generacije zvijezda, uključujući Ferstapena i novajliju Mika Šumahera, sina sedmostrukog šampiona, kojeg je Alonso nadmašio u direktnim duelima za titulu 2005. i 2006, prenosi vrelegume.rs.

"Biće sjajno, jedva čekam“, rekao je Alonso. "Tu su mladi talenti koji su pokazali sjajnu vožnju u mlađim kategorijama, a i dalje imamo šampione koji su bili tu prije dvije godine, Luisa, Sebastijana i Kimija.

Ferstapen, mada pripada mlađoj generaciji, trka se na vrhunskom niovu već četiri ili pet godina.

"Imamo veoma konkurentan grid i biće veliki izazov pobijediti sve rivale na stazi", dodao je.

Na pitanje da li je i dalje tako dobar kao i spomenuti vozači nakon dvogodišnje pauze, Alonso je odgovorio: "Ne, ja sam bolji“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije