Moto sport

Alonso vozi Dakar reli u saudijskim pustinjama

Alonso vozi Dakar reli u saudijskim pustinjama
Foto: skysports.com | Alonso vozi Dakar reli u saudijskim pustinjama

Kako prenosi Sport Klub, Fernando Alonso je potvrdio da će naredne godine u januaru voziti na Dakar reliju. On će voziti za Tojotu sa kojom je već osvojio trku 24 časa Le Mana.

Fernando Alonso se iz Formule 1 povukao 2018. godine u želji da ostvari triplu krunu motosporta. Poslije dvije šampionske titule u najbržem cirkusu na svijetu, Španac je osvojio 24 časa Le Mana, a sada će probati da vozi i Dakar reli. Ove godine on je već imao jedan neuspjeh u želji da dođe do velike krune kada nije uspio da se sa Meklarenom kvalifikuje za legendarnu trku 500 milja Indijanapolisa.

Alonso se inače nedavno spremao za Dakar reli i vozio je u Južnoj Africi i Maroku, a prije dvije nedjelje u sjevernoameričkoj zemlji je završio na 27. poziciji poslije udesa. Alonso će biti u ekipi sa Markom Komom sa kojim se i spremao za debi na Dakaru.

Inače Dakar reli se poslije 11 godina seli iz Južne Amerike gdje se održavao od 2009. godine. Tamo je prebačen iz Afrike zbog straha od terorističkih napada, a naredni će početi 5. januara u Saudijskoj Arabiji.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije