Moto sport

Beganović među najvećim talentima Formule 3

Beganović među najvećim talentima Formule 3
Foto: Flickr | Beganović među najvećim talentima Formule 3

Kako se povećava broj vozača koji iz Formule 3 prelaze u Formulu 2, broj onih koji su sebi osigurali mjesto u F3 takođe raste iz dana u dan. Neki od njih će debitovati u sezoni 2023. godine.

Među talentima, kojima se u 2023. godini predviđa svijetla budućnost je i Dino Beganović, bh.-švedskog porijekla, koji će zajedno sa Estoncem Paulom Aronom nastupati za Prema Racing. Kako prenosi gpblog.com, Beganović je izraziti talenat koji je prošle sezone osvoji FRECA (Formula Regional European Championship) titulu, dok je Aron bio treći.

Podsjetimo, još ranije su mediji prenijeli da su Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa emigrirali u Švedsku, gdje je Dino i rođen prije 18 godina. Sa 11 godina Dino se počeo takmičiti u kartingu, a sedam godina kasnije stigao je do Formule 3.

On je dugo bio član, a nakon osvajanja FRECA titule, bilo je sasvim logično da ga je njegova ekipa Prema prebacila u F3 ekipu.

Ove godine nastupao je i u Formula Regional Asian Championshipu gdje je zauzeo peto mjesto. Od Formule 1 dijele još dva koraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije