Moto sport

Binoto tvrdi da Ferrari nije u krizi

Binoto tvrdi da Ferrari nije u krizi
Foto: Tanjug/AP | Binoto tvrdi da Ferari nije u krizi

Šef tima Formule 1 Ferrari Matija Binoto tvrdi da njegova ekipa još uvijek nije u krizi, iako su na domaćoj trci u Monci imali dvostruko odustajanje.

Sebastijan Fetel je morao odustati nakon samo šest krugova zbog otkazivanja kočnica, a Šarl Lekler je na pola trke izgubio bolid u Parabolici i zabio se u barijere.

Ferrari je trenutno šesti u poretku konstruktora, ispod Renaulta, a samo 14 bodova ispred AlphaTaurija.

"Mislim da nismo na VN Belgije bili u krizi, tako da mislim da ni trenutno nismo u krizi. Možemo zaključiti da je ovo bio loš završetak loše trke, posebno kad se radi o problemima s pouzdanošću kao u Sebovom slučaju", rekao je Binoto koji je istakao da je ovo (dvostruki DNF) je najgori zaključak teškog vikenda.

"Najvažnije je da gledamo unaprijed i da naučimo lekcije za budućnost kako bi ekipa postala snažnija", istakao je Binoto.

Slijedi trka u Muđelu gdje će Ferrari proslaviti svoju 1000. trku.

"Znali smo da će nam Spa i Monca biti teške staze, da će biti najgore. Nadamo se da će iduće biti malo bolje. Na kraju krajeva mislim da performanse trenutnog bolida nisu onakve kakve želimo. Ali, najvažnije je gledati unaprijed i napredovati s bolidom", istakao je šef italijanskog tima.

"Sad dolazi nova trka koja nam je vrlo važna, naša 1000. trka. Ova staza je drukčija od Spa i Monzce i mislim da će biti važno da shvatimo koliko smo kompetitivni na takvom tipu staze", rekao je Binoto.

(f1.pulsmedia.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije