Moto sport

Pratite nas na Google news

Bird Cruiser: Novi električni motocikl

Bird Cruiser: Novi električni motocikl
Foto: N.N. | Bird Cruiser: Novi električni motocikl
N.N.

​Bird, kompanija koja je specijalizovana za iznajmljivanje električnih skutera, svojoj floti koja pomaže mikro-mobilnost dodaje i električni motocikl – Bird Cruiser.

Novi motocikl je opisan kao električno vozilo koje može da poveze do dvije odrasle osobe, sa baterijom od 52V koja, kako se tvrdi, može da obezbijedi da se motocikl neometano koristi čitav dan. Kreatori ističu da motocikl ima specijalni motor koji mu omogućava da lako savladava uzbrdice, te ga upoređuju sa prethodnim Bird One skuterom koji je dizajniran da bitno olakšava svakodnevno kretanje, a posebno u uslovima urbanog okruženja.

Kao posebna prednost električnih motocikala ističe se to što za transport putnika koriste daleko manje energije od automobila, što ide u prilog servisima za mikro-mobilnost kao što je Bird, koji korisnicima omogućava da se oslobode automobila, ali da i dalje bez problema stižu na željene destinacije.

Motocikl će se prvo pojaviti samo u okviru nekoliko tržišta koja služe za testiranje, da bi se provjerilo koliko su korisnici voljni da ga koriste, da bi se potom proširio i u druge djelove svijeta, te omogućio smanjivanje emisije štetnih gasova, kao i gužvi u saobraćaju, i rješavanje drugih problema koje izazivaju kabasta vozila u kojima se često nalazi samo jedan putnik.

(Engadget)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije