Moto sport

Bivši šef Ferrarija: Prošle sedmice sam bio kod Šumahera

Bivši šef Ferrarija: Prošle sedmice sam bio kod Šumahera
Foto: Wikimedia Commons / Ilustracija | Bivši šef Ferrarija: Prošle sedmice sam bio kod Šumahera

Žan Tot, jedan od čelnih ljudi Formule 1 i bivši šef Ferrarija u vrijeme kad je Mihael Šumaher vozio za talijansku ekipu, uoči Velike nagrade Mađarske priznao je da je nedavno vidio slavnog njemačkog vozača i novinarima je otkrio zdravstveno stanje za mnoge najvećeg svih vremena.

''Prošle sedmice sam vidio Mihaela. Bori se. Nadam se da će ga svijet moći opet vidjeti. To je ono na čemu on i njegova porodica rade'', kazao je Tot za "Daily Mail".

Tot se takođe uključio u navijačku raspravu kada je rekao da je "nemoguće" odlučiti je li Šumaher najveći vozač svih vremena.

"Volim Mihaela. Ali nemoguće je reći ko je najbolji ikad. Tu su Huan Manuel Fangio, Džim Klark, Ajrton Sena i Mihael. Možete razmišljati samo u pogledu toga ko je najbolji u određenoj generaciji", rekao je.

Dok svijet i dalje čeka ozdravljenje Nijemca, prošlog mjeseca pojavili su se izvještaji da se ikona Formule 1 podvrgla operaciji matičnih stanica kako bi se regenerisao njegov nervni sistem.

Podsjećamo, jedan do najboljih vozača Formule 1 svih vremena, sedmostruki svjetski prvak Mihael Šumaher (51), 29. decembra 2013. na skijanju je u francuskim Alpama pao i udario glavom o kamen. Kaciga mu je spasila život, ali ga nije mogla sačuvati od teških povreda.

Nakon nesreće je vozilom hitne pomoći ženevskih registracija doveden na odjeljenje kardiovaskularne hirurgije. Nosila na kojima su ga unijeli u zgradu bila su pod tamnim pokrivačem koji je Šumaheru potpuno prekrio lice i tijelo. Tamo je dva puta operisan i stavljen u vještačku komu. Njegova porodica svih ovih godina ne daje informacije o Šumaherovom stanju. 

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije