Moto sport

Bivši vozač Formule 1 u teškom stanju nakon udesa

Bivši vozač Formule 1 u teškom stanju nakon udesa
Foto: Wikipedia | Bivši vozač Formule 1 u teškom stanju nakon udesa

Bivši vozač Formule 1 i osvajač četiri zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama Alesandro Aleks Zanardi u teškom je stanju nakon što je doživio saobraćajnu nesreću u Italiji.

Bivši vozač Formule 1 vozio je ručni bicikl, a mediji izvještavaju kako je u jednom trenutku izgubio kontrolu, prešao u suprotnu traku i uradio u kamion.

"Le Scotte" bolnica u Sijeni potvrdila je za "Reuters" da je 53-godišnjak dovezen u petak naveče, nalazi se na intenzivnoj njezi i uskoro će biti podvrgnut operativnom zahvatu zbog teških povreda glave.

Zanardi se početkom devedesetih takmičio u Formuli 1, a vozio je za Jordan, Minardi i Lotus. Potom je prešao u američki CART i osvojio je titule 1997. i 1998. godine. U Formulu 1 se vratio 1999. godine i vozio je za Williams, a potom je ponovo prešao u CART. Na stazi Lausitzring u Njemačkoj 2001. godine doživio je tešku nesreću, a obje noge su mu amputirane.

Zanardi se oporavio i vratio se trkama u posebno modifikovanim automobilima. Potom se posvetio trkama ručnog biciklizma i osvojio je četiri zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama 2012. i 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije