Moto sport

Bolid Maksa Ferštapena u Beogradu

Bolid Maksa Ferštapena u Beogradu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic | Bolid Maksa Ferštapena u Beogradu
Tanjug

Bolid Red Bula RB14 iz 2018. godine, za čijim je volanom sjedio aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferštapen, stigao je u Beograd, u okviru "Red Bull showrun" turneje.

Bolid će se u TC Ušće nalaziti do sutra, 13. aprila, potom se seli u Ada Mall, gdje će biti izložen od 14. do 16. aprila. Od 17. do 19. aprila biće prikazan u Mega Maxi u Nišu, dok ce posljednja stanica biti u Delta sitiju 21. i 22. aprila.

Ovo je svojevrsna priprema za Red Bulov "showrun" spektakl koji ce se održati 17. septembra u Beogradu, kada ce za bolidom Formule 1 sjediti legendarni Dejvid Kultard.

"To je glavni događaj, Dejvid Kultard će 17. septembra u šampionskom bolidu iz 2011. godine voziti ulicama grada - popularna 'Kinki Kajli' Sebastijana Fetela. Tada će voziti od Studentskog parka u Beogradu do hotela Moskva. Možda se ruta i produži, ali za sada drugih informacija nemamo. Svakako, u Beograd će doći autentičan bolid Formule 1 sa kojim je Sebastijan Fetel osvojio drugu od četiri uzastopne titule. Ovo je svakako promocija, priprema, pa i najava da svi ljubitelji auto-moto sporta, pa i šire, vide uživo jedan bolid Formule 1", rekao je Srđan Erceg, promoter "Red Bull showrun".

Tog 17. septembra, poslije Dalasa, Tokija, Meksiko sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i drugih svjetskih metropola, na ulicama Beograda će se osjetiti duh najbržeg karavana na svijetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije