Moto sport

Borković na podijumu na Tajlandu za novih 26 bodova

Borković na podijumu na Tajlandu za novih 26 bodova
Foto: Ilustracija | Borković na podijumu na Tajlandu za novih 26 bodova

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 26 bodova na trkama na tajlandskom Buriramu tokom osnog vikenda TCR Svjetskog šampionata.

Borković, kojem je u kvalifikacijama napravljena nepravda zabranom nastavka vožnje nakon pucanja gume i udara u barijeru, napravio je podvig jer je prvu trku završio na drugom mjestu iako je krenuo sa 11. pozicije, a drugu na šestom sa 13. pozicije.

Vozač Alfa Romeo Giulietta TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris” napredovao je u generalnom plasmanu i sada je šesti sa ukupno 108 bodova.

"Presrećan sam zbog svega. Drugo i šesto mesto posle onakve odluke u kvalifikacijama su fenomenalan uspeh. Startovao sam na obe trke daleko od vodećih što je doprinelo da znatno brže potrošim gume pretičući ostale. Imao sam srećan da su mi gume izdržale, kao i automobil, na kraju sam prezadovoljan što je srpska zastava opet na podijumu i što sam dokazao koliko vredim. Ogromnu zahvalnost dugujem svima koji su verovali u mene, počev od tima, sponzora do navijača", izjavio je Borković poslije trka.

Naredni vikend TCR Svjetskog šampionata vozi se 7. i 8. oktobra u kineskom Žeđangu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije