Moto sport

Pratite nas na Google news

Borković najavio učešće na TCR Istočna Evropa sa MIRA timom

Borković najavio učešće na TCR Istočna Evropa sa MIRA timom
Foto: Instagram | Borković najavio učešće na TCR Istočna Evropa sa MIRA timom
Tanjug

BEOGRAD - Srpski automobilista Dušan Borković, u skladu sa cjelokupnom situacijom zbog korona virusa, odlučio je da će se ove sezone takmičiti u TCR Eastern Europe šampionatu.

Kako je saopšteno, srpski as će voziti Hyundai i30N TCR sa MIRA racing timom, a kao i prethodnih sezona za titulu će se boriti pod brojem 62.

Prema najavi organizatora prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa bi trebalo da se održi u Hrvatskoj 25. i 26. jula, na stazi Grobnik.

U okviru šampionata planirano je ukupno osam trka tokom četiri trkačka vikenda.

"U ovakvim okolnostima izbor šampionata je između ostalog najviše bio uslovljen blizinom kuće i realnim mogućnostima da se stigne do staze bez dodatnih kompikacija. Ovo je situacija u kojoj se niko od nas do sada nije našao i bilo je potrebno vrijeme da shvatimo šta nam se dešava i da živote prilagodimo novim okolnostima. Meni je najvažnije da ova godina prođe bez takmičarske pauze, a opet da ne ugrozim zdravlje ni sebe ni svojih bližnjih", rekao je Borković.

Nakon osvojenih titula i uspešnih sezona u TCR International, TCR Evropi, FIA WTCC i ETCC šampionatima, Borković je želio da na ovaj način podrži i regionalno takmičenje u okviru TCR serije, kao i sve njegove učesnike.

Pored trkačkog vikenda na Grobniku, organizatori su u kalendaru ostavili i Slovakiaring (21-23.8), Brno (4-6.9), a završnica je planirana na Hungaroringu (17-18.10).

"Iskreno se nadam da se ovaj kalendar neće mijenjati i da ćemo uspjeti da izvozimo ovih osam trka na međunarodnoj sceni. Nedostaje mi staza i takmičarski adrenalin. Radujem se ponovnoj saradnji sa Norbertom Mihelisom, čije inženjere i mehaničare dobro poznajem jer smo 2015. godine zajedno osvojili FIA ETCC evropsku titulu. Apsolutno sam spreman za nove izazove", zaključio je Borković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije