Moto sport

Botas: Ne želim da budem drugi vozač Mercedesa

Botas: Ne želim da budem drugi vozač Mercedesa
Foto: N.N | Botas: Ne želim da budem drugi vozač Mercedesa

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je danas da u narednoj sezoni Formule 1 ne namjerava da bude u senci klupskog kolege Luisa Hamiltona.

Botas je sredinom januara iz Vilijamsa prešao u Mercedes, nakon što je Niko Rozberg iznenada završio karijeru, po osvajanju šampionske titule.

Finac je ove godine ostvario prve pobjede u karijeri i pol pozicije, a njegov klupski kolega Hamilton je dvije trke prije kraja sezone osvojio četvrtu šampionsku titulu.

"U par prilika, ne onoliko koliko sam želio, bio sam ispred njega. Iako je on zaista, zaista dobar vozač i vrlo konstantan, moram da vjerujem u sebe. Ne mogu da budem drugi vozač u ekipi, inače bih ostao kod kuće", rekao je Botas.

Botas je trenutno treći u generalnom plasmanu sa 262 boda, a Sebastijan Fetel iz Ferarija ima 15 bodova više. Prvi je Hamilton sa 333.

"Mnogo sam naučio ove godine, ovo je bila godina za upoznavanje i učenje sa ekipom. Narednu godinu počeću radom sa ljudima koje poznajem i biće drugačije. Moram da učim iz svih teških situacija koje sam doživio ove godine", naveo je Botas.

Botas je ove godine ostvario dvije pobjede, prve u karijeri, dok je Hamilton pobijedio devet puta. Finac je dva puta bio na pol poziciji, a Britanac 11 puta. Botas je 11 trka završio na pobjedničkom podijumu a Hamilton 12.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije