Moto sport

Botas najbrži na prvom treningu u Rusiji

Botas najbrži na prvom treningu u Rusiji
Foto: Wikipedia | Botas najbrži na prvom treningu u Rusiji

Najbrži na prvom slobodnom treningu za VN Rusije je bio Valteri Botas u Mercedesu. Njegov momčadski kolega Luis Hamilton je završio drugi, a Maks Ferstapen u Red Bullu na trećoj poziciji.

Tok treninga:

Prvi su na stazu izašli vozači Ferarija, a vrlo brzo iza njih i skoro svi preostali vozači kako bi skupili prve podatke na stazi u Sočiju. Jedini koji nije odmah izašao na stazu, kao i inače, je bio Maks Ferstapen u svojem Red Bulu.

U prvom dijelu su se na vrhu izmjenjivali vozači koji su pomalo tražili limite staze. Botas je standardno dobro vozio u Rusiji gdje je u prošlosti imao odličnih rezultata, a Lekler je javio svom trkaćem inženjeru kako ima nekih problema. Podsjetimo, Ferari je u njegov bolid stavio novu, unaprijeđenu, pogonsku jedinicu zbog koje će Šarl krenuti sa začelja poretka u nedjeljnu utrku.

Nakon dvadesetak minuta je na stazi zavladalo "zatišje" te je većina vozača otišla u bokseve. Ferstapen je u tom trenutku bio najbrži na mekanim gumama, a blizu su bili vozači Mercedesa na tvrdim gumama.

Dva Mercedesa su u drugim izlascima na stazu izašli na soft gumama te je Botas odmah postavio najbrže vrijeme. Lekler je nakon prijavljenih problema ponovno izašao na stazu te postavio treće vrijeme.

Nekoliko trenutaka smo imali i period virtualnog sigurnosnog automobila zbog krhotina na startno-ciljnom pravcu. Vrlo brzo je očišćeno te je trening nastavljen. U zadnjih 15-ak minuta je Ferstapen izašao na novom setu mekanih guma te je dobrim krugom došao do treće pozicije.

Zaostatci su bili prilično veliki te se dosta vozača mučilo s pronalaskom gripa na stazi u Rusiji. Do kraja treninga nije bilo većih uzbuđenja na stazi. Drugi slobodni trening se vozi od 14 sati.

(Gp1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije