Moto sport

Bugari dominirali u moto krosu u Srbiji

Bugari dominirali u moto krosu u Srbiji
Foto: Tanjug | Bugari dominirali u moto krosu u Srbiji

Bugari su dominirali na Istočno-evropskom šampionatu u disciplini moto kros koji je proteklog vikenda održan u Srbiji, tačnije u mjestu Globare kod Kruševca.

Pehare kao najbolji u svojim klasama odnijeli su Dani Tsankov iz Bugarske u klasi MX65, Miroslav Dimitrov iz Bugarske u klasi MX85, Nikolaj Malinov iz Bugarske u klasi MX2 , Mićael Ivanov iz Bugarske u klasi MX1, Dimitrios Keramydas iz Grčke u klasi MXS i Grigor Tsarev iz Bugarske u klasi MX.

Najbolje plasirani takmičar iz Srbije bio je Miloš Ðorđević koji se takmičio u najjačoj klasi MX1, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Takmičenje je održano na stazi "Gajić", koja se smatra jednom od tri najbolje u Evropi, i učestvovalo je 96 takmičara iz šest zemalja - Bugarske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Srbije, koji su se nadmetali u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX i MXS koje se boduju za Istočno-evropski šampionat, kao i u klasama MX125, MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MX B i MXS koje se boduju za Nacionalni šampionat.

Oganizatori ove manifestacije su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije i klub "Gajić" iz Kruševca, uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije