Moto sport

Dovodi se u pitanje rekord najbržeg SUV-a

Dovodi se u pitanje rekord najbržeg SUV-a
Foto: Ilustracija | Dovodi se u pitanje rekord najbržeg SUV-a

Italijanski terenac možda nije brz kao što se čini.

Alfa Romeo Stelvio je prošao krug na Ninburgringu za rekordnih 7 minuta i 51,7 sekundi, čime je postao najbrži terenac na ovoj stazi. Međutim, nekoliko ljudi ovaj novi rekord dovodi u pitanje, a kao razlog za to navode nekoliko izmijenjenih scena na video snimku. 

Sajt "Bridge to Gantry" je legitimnost ovog snimka doveo u pitanje tako što je ukazao na nekoliko izmijenjenih scena, što može biti dokaz da je on hakovan i izmijenjen na nelegalan način.

Naime, snimak na kojem se vidi svih 7 minuta i 51,7 sekundi vožnje, takođe pokazuje da se Stelvio pojavljuje na istoj lokaciji nekoliko puta. To što se znak koji obilježava dva kilometara staze pojavljuje dva puta, blizu početka videa, takođe budi sumnju. 

Čisto poređenja radi, ovaj vebsajt predlaže da se pogleda i snimak na kome se vidi kako Honda Civic Type R obara rekord na ovoj stazi. Ovaj editovani snimak pokazuje da se Stelvio teleportovao unaprijed četiri sekunde. Na 3 minuta i 24 sekunde se opet vidi preskakanje od oko 5 sekundi.

Jalopnik navodi da nije ovih isječenih dijelova, da bi se vidjelo potpuno trajanje vožnje na stazi koje bi bilo duže za oko sedam sekundi. Međutim, Stelvio i dalje ostaje SUV kralj Ninburga, bar dok se ne otkriju nove informacije koje će otkriti šta je u stvari prava istina. 

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije