Moto sport

Dragan Stojković pobjednik "Džipijade" u Maslovarama

Dragan Stojković pobjednik "Džipijade" u Maslovarama
Foto: Srna | Dragan Stojković pobjednik "Džipijade" u Maslovarama

Dragan Stojković iz Kranja pobjednik je šeste "Džipijade" u Maslovarama, kod Kotor Varoša, koja je okupila više od 30 takmičara u tri kategorije.

Stojković je sa samo sekundom prednosti trijumfovao ispred drugoplasiranog Dragana Radića iz Teslića, dok je treće mjesto pripalo Gojku Joviću iz Kranja.

"Uspio sam na željeni način da savladam stazu punu izazova jer je bilo mnogo oštrih uspona i krivina, a u ciljnoj ravnini je bilo presudno ubrzanje terenca", istakao je Stojković.

U ekstremnim uslovima na dva točka se najbolje snašao Igor Blagojević.

U kategoriji motora četvorotočkaša najbrži je bio Stefan Kovačević iz Teslića, drugo mjesto zauzeo je Saša Grujić iz Banjaluke, a treći je bio Rajko Bebić iz Teslića.

Organizatori su nagradili i jedanaestogodišnjeg Davida Kovačevića, najmlađeg vozača u kategoriji četvorotočkaša, kao i Sanjina Božičkovića, koji je sa samo 12 godina pokazao vrhunsko vozačko umijeće za volanom džipa.

Posebno priznanje dodijeljeno je Đorđini Bogosavac iz Srpca, koja je bila jedina žena za volanom džipa.

"Džipijada" je okupila takmičare iz Kotor Varoša, susjednih opština i Slovenije, koji su ljubiteljima adrenalina na točkovima ponudili spektakl, a za odličnu organizaciju pobrinuli su se Auto-moto klub "Borja-Borci" i Lovačko udruženje "Jelovka" iz Maslovara.

Pehare, diplome i novčane nagrade pobjednicima je, u ime organizatora, uručio predsjednik lovačkog udruženja Slobodan Župljanin.

Prema njegovim riječima, staza ispunjava sve neophodne uslove za organizaciju profesionalnih trka.

"Još jednom se pokazalo da je ovo jedna od najboljih manifestacija u Kotor Varošu koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika i gledalaca", rekao je Župljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije