Moto sport

Ducati dobija svoju LEGO verziju

Ducati dobija svoju LEGO verziju
Foto: N.N. | Ducati dobija svoju LEGO verziju

Za samo nekoliko sati intenzivne koncentracije, moći ćete da napravite sami svoj primerak Ducati motora.

To je sve dostupno zahvaljujući činjenici da će od avgusta ove godine, LEGO kompanija predstaviti novi Technic set, baziran na jednom od najpopularnijih motora slavnog brenda, Panigale V4 R. I dok set možda neće imati sve pogodnosti dvotočkaša punih dimenzija, ali će ipak imati sopstveni, funkcionalni mjenjač.

Voljeni brend igračaka sarađivao je direktno sa Ducati brendom kako bi na pravi način predstavili stil, prefinjenost i performanse ultimativnog supermotora. Veličanstveno detaljan, ovaj set koji je namenjen za uzrast od deset godina pa na više, sastoji se od 646 komada. Veliki broj tih komada posvećen je stvaranju moćnog 998cc Desmosedici Stradale R motoru, koji je uparen sa funkcionalnim mjenjačem sa dvije brzine. Kao pionirski poduhvat za LEGO brend, pojednostavljeni motor i mjenjač koji koriste postojeće dijelove, rade u konjunkciji jedan sa drugim.

Drugi realistični elementi ovog modela uključuju aktivni upravljač i vješanje, izduvni sistem, vetrobransko staklo, kontrolnu tablu i kočione diskove. Naravno, svi paneli motora finiširani su čuvenom Ducati crvenom bojom.

“Ducati Panigale V4 R je takva elegantna italijanska ikona i veličanstveno remek djelo tehnologije. Morao sam da uključim što više autentičnih detalja sa pravog motora dok sam radio na ovom dizajnu, brižljivo prateći sve njegove obline i jedinstvene osobine”, izjavio je LEGO Technic stariji dizajner, Aurelijen Rufianž.

Za sada, cijena ovog izdanja nije poznata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije