Moto sport

Ducati najavio off-roud projekat

Ducati najavio off-roud projekat
Foto: Khangnht/Pexels | Ducati najavio off-roud projekat

Poslije dvije godine razvoja, Ducati se sprema da debituje u prvenstvu Italije u motokrosu sledeće sezone, podižući ulog u takmičarskoj areni za off-road motociklizam.

Ducatijeva odluka da uđe u motokros označava značajnu prekretnicu za kompaniju, odražavajući njenu nepokolebljivu posvećenost pomjeranju granica performansi i inovacija.

Strategija naglašava isti princip koji je decenijama izdvajao Ducati u industriji motocikala – filozofiju koja počinje trkama i kulminira stvaranjem proizvodnih modela visokih performansi koji donose radost entuzijastima širom svijeta.

Ovaj ambiciozni poduhvat najavljuje višegodišnji projekat koji će dovesti do rođenja sveobuhvatnog asortimana off-road agregata i motocikala.

Ovi modeli će se okupiti pod zastavom Ducatija. Sve počinje od motokrosa.

U srcu Ducatijevog pohoda na off-road je nemilosrdna potraga za laganim dizajnom, vrhunskim komponentama i motorima poznatim po svojim širokim krivuljama isporuke snage. Ducatijevo usvajanje Desmodromic sistema, tehnologije poznate u svijetu trka, podiže performanse njegovih terenskih mašina.

Sam sistem, koji se takođe koristi u Ducatijevim proizvodnim motociklima visokih performansi, uključujući MotoGP mašine, izdvaja Ducati kao jedinu kompaniju na svijetu koja koristi isti sistem povrata ventila i za trkačke prototipove i za proizvodne modele.

Odluka da se upusti u specijalizovani off-road sektor označava ključni strateški potez za Ducati, koji je omogućen zahvaljujući njegovim izuzetnim dostignućima posljednjih godina. Kompanijin ulazak u motokros učvršćuje njegovu posvećenost istraživanju neistražene teritorije.

(Moto-berza.com/Autoblog.rs)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije