Moto sport

Dukati najbolji u Brnu

Dukati najbolji u Brnu
Foto: Tanjug/AP | Dukati najbolji u Brnu

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo pobijedio je na trci u Brnu i tako opravdao pol poziciju koju je imao na početku.

Doviciozo je trku u Češkoj završio u vremenu 40:01,221 i tako došao do devete pobjede u karijeri, a iza sebe je ostavio timskog kolegu Horhea Lorenca i Marka Markesa na Hondi.

Legendarni Italijan Valentino Rosi završio je kao četvrti, iako je do samog finiša bio u borbi za vrh.

Na 12 krugova prije kraja je došao do prve pozicije, ali su ga momci na Dukatiju brzo stigli i obišli. Valentina su pretekli i Markes i Karl Kračlou, da bi nakon spektakularnog manevra Lorenco došao do prve pozicije.

Ipak, Dovi je imao bolji izlaz iz krivine, ali je iskusni Španac zadržao drugo mjesto ispred vodećeg u generalnom plasmanu.

Markes može da bude veoma zadovoljan učinjenim na svojoj 100. trci, s obzirom na to da je povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na drugoplasiranog Rosija. Španac je i dalje ubjedljivo prvi sa 181 bodom, dok Rosi ima 132 boda. Doviciozo je izbio na treće mjesto sa 113, Vinjales je četvrti sa 109, dok je Lorenco peti sa 105.

U Moto 2 klasi u ultra neizvesnom finišu slavio je Migel Oliveira ispred Luke Marinija, a trku je obilježilo i odustajanje Aleksa Markeza. U Moto 3 pobijedio je Fabio di Đanantonio ispred Arona Kanea.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije