Moto sport

Dušan Borković prelazi na FIA TCR Svjetsko prvenstvo

Dušan Borković prelazi na FIA TCR Svjetsko prvenstvo
Foto: Instagram | Dušan Borković prelazi na FIA TCR Svjetsko prvenstvo

Srpski automobilista Dušan Borković prelazi u potpunosti na FIA TCR Svjetsko prvenstvo od ove godine, saopšteno je danas.

"Nakon osvojenog podijuma na FIA TCR Svjetskom prvenstvu u Marakešu četvrtog aprila, fabrika Honde pozvala je Srbina da se trajno pridruži svjetskoj automobilskoj eliti. Tako će Borković biti jedan od tri fabrička vozača Honde, JAS Motorsporta i Goat rejsing tima zajedno sa Estebanom Gerijerijem iz Argentine i Italijanom Markom Butijem", navodi se u saopštenju iz tima srpskog automobiliste.

"Ogromna mi je čast što idem u FIA TCR Svetsko prvenstvo, nakon započete sezone u evropskom šampionatu. Plan je bio da ove godine vozim većinski u Evropi kako bih se upoznao sa autom i timom, ali sam srećan što su Honda, tim i šampionat prepoznali moj kvalitet već nakon dve trke i pružili mi šansu da se takmičim po punom kalendaru FIA TCR Svetskog prvenstva, što smo inicijalno planirali tek za 2025. godinu. Dobio sam priliku da budem među 15-20 najboljih vozača sveta i predstavim Srbiju, EXPO2027 i svoje partnere", izjavio je Borković.

Srpskog automobilistu očekuje sljedeća trka u SAD, koja je na programu sedmog i osmog juna. Potom slijede trke u Brazilu, Urugvaju, Kini, Makau i Saudijskoj Arabiji.

"Veoma sam ponosan na Dušana, i cijeli tim. Donijeli smo stratešku odluku da Borković pređe u SP već ove godine. To smo učinili ne samo zbog sjajnog rezultata i podijuma u Marakešu, već i zbog pokazane brzine, iskustva i sjajnog slaganja sa timskim kolegama, inženjerima i ostatkom ekipe. Svi znamo Dušana i njegove performanse već više od 10 godina, i impresionirani smo njegovom konstantnom željom za učenjem i vjerujem da ćemo imati sjajnu dugogodišnju saradnju jer dijelimo iste vrijednosti i ciljeve", izjavio je generalni menadžer GOAT rejsing tima Pepe Oriola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije