Moto sport

Ekipa iz Istočnog Sarajeva najbolja u auto-slalomu

Ekipa iz Istočnog Sarajeva najbolja u auto-slalomu
Foto: N.N. | Ekipa iz Istočnog Sarajeva najbolja u auto-slalomu

TREBINJE - Auto-karting klub "Magnum" iz Istočnog Sarajeva pobjednik je u ekipnom plasmanu šeste Auto-slalom trke "Kup Trebinja 2021", koja je održana proteklog vikenda u Trebinju.

Drugo mjesto pripalo je Auto-moto karting klubu "Leotar" iz Trebinja, dok su trećeplasirani bili članovi Auto-moto društva Laktaši.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Davor Sikima iz AKK "Magnum" iz Istočnog Sarajeva, drugoplasirani je bio Vučko Bašić iz AMKK "Leotar", dok je treće mjesto zauzeo njegov klupski kolega Mitar Nedić.

Organizatori trke su i ove godine bili Auto-moto i karting klub "Leotar" i Auto-moto savez Republike Srpske, čiji su predstavnici i ovaj put izrazili zadovoljstvo zbog uspješno održanog takmičenja.

Predsjednik Auto-moto i karting kluba "Leotar" Maksim Milinić rekao je da se ove godine trebinjska auto-slalom trka ne računa za CEZ - šampionat centralnoevropske zone, ali se boduje za šampionat BiH i Prvenstvo Republike Srpske, što ne umanjuje njen značaj.

"U disciplini auto-slalom imali smo devet klasa - po tri grupe serija, sprint i sport, a u svakoj od njih imamo po tri klase", pojasnio je Milinić.

Staza na kojoj se tradicionalno odvijaju trke, od naselja Gučine do Mokrih dolova, dugačka je 1.350 metara, a vozilo se 1.170 metara sa osam sektora. Auto-slalom trka "Kup Trebinja 2021" okupila je oko 50 takmičara iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije