Moto sport

Eklston: Primio bih metak za Putina

Eklston: Primio bih metak za Putina
Foto: Screenshot/YouTube | Eklston: Primio bih metak za Putina

Bivši vlasnik Formule 1 Berni Eklston nazvao je predsjednika Rusije Vladimira Putina "osobom prve klase" i tvrdi da bi "primio metak umjesto njega".

U intervjuu za "Dobro jutro Britanijo", Bernija Eklestona su upitali da li i dalje stoji uz svog prijatelja Putina, prenose mediji na Ostrvu.

"I dalje bih primio metak za njega. Više bih volio da ne boli, ali bih, ipak, primio metak", odgovorio je Eklston.

Upitan zašto bi preduzeo tako drastičnu akciju, Eklston je rekao zato što je Putin "prvoklasna osoba i ono što radi je nešto za šta je vjerovao da je prava stvar za Rusiju".

"Nažalost, on je poput mnogih poslovnih ljudi, svakako kao i ja, s vremena na vrijeme pravimo greške. A kada ste napravili grešku, morate dati sve od sebe da se izvučete iz nje", naveo je bivši vlasnik Formule 1.

Eklston je prokomentarisao i to što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski bivši komičar.

"Izgleda kao da želi da nastavi sa tom profesijom", kazao je Eklston.

Bivši šef Formule 1 je i ranije branio ruskog predsjednika. Prošlog mjeseca je rekao radiju "Times" da smatra da je Putin "veoma iskren i častan", prenosi RTS. Voditelji emisije "Dobro jutro Britanijo" su ga upitali i za veliki broj nevinih žrtava u Ukrajni, te su istakli da to ne može da opravda.

"Ni ne opravdavam. Nije bilo namjerno. Pogledajte koliko puta je Amerika bila na teritorijama drugih zemalja koje nemaju nikakve veze sa Amerikom", kazao je Ekslston, a prenosi "Dailymail".

Isti medij prenosi da je Eklston rekao da nakon početka dešavanja u Ukrajini nije imao priliku da priča sa Putinom.

"Apsolutno sam siguran da i on sada želi da nije počeo cijelu ovu operaciju, ali ovo nije počelo kao rat", između ostalog je rekao Eklston.

Eklston i Putin su prijatelji i vjeruje se da je njihovo prijateljstvo procvjetalo nakon 2014. godine kada je uvedena Velika nagrada Rusije u šampionat Formule 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije