Moto sport

Espargaru novi ugovor u Apriliji

Espargaru novi ugovor u Apriliji
Foto: aprilia.com | Espargaru novi ugovor u Apriliji

Ekipa Aprilije objavila je da je produžila ugovor sa motociklistom Alešom Espargarom na još dvije sezone počevši od naredne godine.

On u redove italijanskog tima stigao 2017. pošto je ostao bez mjesta u Suzukiju dolaskom Andree Janonea, koji mu je trenutno timski kolega, uprkos suspenziji zbog dopinga.

Španac je na svojoj prvoj trci za Apriliju ostvario najbolji rezultat ekipe od povratka u Moto GP šampionat, osvojivši šesto mjesto. Od tada je imao izuzetno važnu u razvoju motora, posebno pred ovogodišnji šampionat, koji tek treba da počne.

“Izuzetno sam srećan zbog ove potvrde. Ljudski aspekt mi je ekstremno važna i za ove četiri sezone Aprilija je postala moja druga porodica, tako da su mi ovim ugovorom, koji je definitivno najvažniji u mojoj karijeri, pokazali da sam centar ovog projekta. S tehničke strane, napredak posljednjih meseci mi je uvjerio, posebno debi ovogodišnjeg modela, koji se odlično pokazao na testiranjima. Osjećam da moramo da završimo posao koji smo započeli tokom zime. Ne mogu da dočekam da ponovo budem sa svojim timom i trkam se na novom motoru i dovedem ovaj projekat do mesta koje zaslužuje“, istakao je Espargaro.

Za sada nije poznato ko će biti Espargarov timski kolega od naredne godine, pošto Janone čeka ishod žalbe na suspenziju. Iz Aprilije su javno podržali Italijana i više puta naglasili da će ga zadržati ukoliko mu se kazna ukine. Međutim, izvesnije je da će se italijanski tim okrenuti ka njegovom sunarodniku Danilu Petručiju, koji je na izlaznim vratima Dukatija.

(Sport klub)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije