Moto sport

F1 u Portugalu možda u 2020. godini

F1 u Portugalu možda u 2020. godini
Foto: Wikipedia | F1 u Portugalu možda u 2020. godini

Čelnici staze u Portugalu su potvrdili da su razgovarali sa predstavnicima Formule 1 oko toga da se vozi u toj zemlji već ove godine.

Aktuelna sezona Formule 1 će početi 5. jula u Austriji na stazi Špilberg. Poznato je da će se voziti osam trka u deset sedmica, a izvjesno je da će biti potrebno još trka kako bi sezona bila zanimljivija. Nedavno su zbog pandemije virusa korona otkazane trke u Azerbejdžanu,Singapuru i Japanu i moguće je da će još neke biti otkazane pa zato Formula 1 razmatra da održi što više trka u Evropi.

Priča se da su Hokenhajm, legendarna Imola i Muđelo, koji je poznatiji po MotoGP trkama, veoma blizu da uđu u kalendar za 2020, a sada je moguće da će se voziti i u Portugalu.

Iz uprave Međunarodnog Autodroma ALgarvea poručuju da žele da stvore sve uslove kako bi stvorili mjesto za trku Formule 1. Algarve je skoro zona bez virusa korona, ima odlično vrijeme dovoljno hotela i ima idealne uslove.

Tamo bi se vozile čak dvije trke i to krajem septembra i početkom oktobra i Portugal bi tako bila zamjena za trku u Sočiju gdje treba da se vozi u posljednjem vikendu devetog mjeseca.

U Portugalu se vozilo na Eštorilu do 1996. godine, a staza u Algarveu je 2008. i 2009. godine bila poprište testova.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije