Moto sport

FIA produžila izuzeće, Hamilton vozi u Monte Karlu

FIA produžila izuzeće, Hamilton vozi u Monte Karlu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | FIA produžila izuzeće, Hamilton vozi u Monte Karlu
Tanjug

Međunarodna automobilska federacija (FIA) dozvolila je vozaču Mercedesa Luisu Hamiltona da nastupi na Velikoj nagradi Monaka u Monte Karlu, pošto je produžila izuzeće zabrane nošenja nakita tokom trka Formule 1, prenosi "Skaj sport".

Rukovodstvo Formule 1 je na početku sezone odlučilo da zabrani vozačima da nose nakit tokom trka.

FIA je upozorila Hamiltona početkom maja da ima rok od dvije trke da ukloni nakit. Međutim, britanski vozač je rekao da nema namjeru da skine pirsinge.

Mediji su ranije danas prenijeli da postoji mogućnost da vozač Mercedesa bude suspendovan sa trke u Monte Karlu, ali je FIA odlučila da produži izuzeće nošenja nakita do kraja juna.

"Mislim da je ovome posvećeno previše vremena i energije. Na to nisam koncentrisan ovog vikenda. Skidam nakit svaki put kada sam u bolidu i to ću nastaviti da radim, a prsten u nosu trenutno nije problem. O tome nisam ni razmišljao. Došao sam ovdje kao ja i nastaviću tako da dolazim na trke", rekao je Hamilton.

Pravila o nakitu uvedena su 2005. godine, ali se nisu sprovodila do ovosezonske trke u Australiji. FIA je tada navela da bi u slučaju neke nezgode "nakit mogao da ugrozi bezbjednost vozača".

Pojedini vozači su se pobunili zbog ove odluke, a FIA je najavila razgovor s njima do kraja juna.

"Dobro je što sarađujemo i što je FIA u ovom trenutku pomalo predusretljivi, ali ne bi trebalo svakog vikenda govoriti o tome. Ima važnijih stvari", rekao je Hamilton.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije