Moto sport

Ferari dominira u Australiji

Ferari dominira u Australiji
Foto: Tanjug/AP | Ferari dominira u Australiji

Vozači Ferarija obilježili su prva dva zvanična treninga uoči Velike nagrade Australije u Melburnu.

Na prvom treningu Karlos Sajns je bio pola sekunde brži od Šarla Leklera, ali je Francuz uzvratio u drugom najbržim vremenom ispred šampiona Maksa Ferstapena.

Red Bul je najbolje pratio Ferari ovog petka, jer je Ferstapenov timski kolega Serhio Peres imao treće vrijeme na prvom treningu.

Sedmostruki šampion Luis Hamilton je u prvoj "rundi" imao sedmo vrijeme sa 1,2 sekundi zaostatka za najbržim, a ispred njega je bio Meklarenov Lando Noris i Alpinin Esteban Okon.

Na drugom treningu Hamilton je bio tek 13, dok se iza prva trojice našao Fernando Alonso u Alpini. U prvih deset su bili još Peres, Okon, Valteri Botas (Alfa Romeo), Noris, Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Danijel Rikardo (Meklaren).

Tokom treninga za treću trku sezone, viđene su i crvene zastave zbog problema koje je s motorom imao Sebastijan Fetel. Aston Martin je saopštio da će zamijeniti pogonsku jedinicu u bolidu njemačkog vozača, ali to neće povući kaznu.

Uoči trke u Melburnu, Lekler je lider u generalnom poretku sa 12 bodova ispred timskog kolege Sajnsa, dok aktuelni šampion Ferstapen ima osam bodova manje od Španca.

Treći trening na programu je u subotu u pet ujutru po našem vremenu, dok se kvalifkacije voze od osam. Trka za Veliku nagradu Australije je u nedjelju od sedam ujutru.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije