Moto sport

Ferari sprema novi motor za Veliku nagradu Španije

Ferari sprema novi motor za Veliku nagradu Španije
Foto: Ilustracija | Ferari sprema novi motor za Veliku nagradu Španije
N.N.

Ferari očajnički želi da prekine dominaciju Mercedesa, pa samim tim donose novi motor svojim vozačima i to dvije trke prije nego što je to bilo predviđeno.

Mercedes je ostvario dvostruku pobjedu na sve četiri trke ove sezone, a Ferari je tokom tih trka bio konstantan jedino u problemima, kako mehaničkim i elektronskim tako i vozačkim.

Novi motor koji će Fetel i Lekler imati u svojim bolidima koristiće potpuno nov sistem za gorivo koji će donijeti bolji performans, a očekuje se i poboljšanje na aerodinamici, pa je šef Ferarija Matija Binoto rekao kako čitav tim grize da bi bio što bolji.

"Ljudi u Ferariju su se prilično potrudili kako bi donijeli rješenja u vidu poboljšanja rezultata ekipe. Trenutno zaostajemo za Mercedesom u šampionatu, ali imamo šansu da ih stignemo, što znači da će novi dijelovi na našim bolidima itekako biti od koristi i možemo reći da su ključ ove sezone", rekao je Matija Binoto.

Ferarijev najbolji rezultat ove sezone je treća pozicija – dvije koje je ostvario Sebastijan Fetel u Kini i Azerbejdžanu i jedna za Šarla Leklera u Bahreinu. Ipak, Lekler je bio na korak od pobjede u Bahreinu, sve dok nije došlo do kratkog spoja na jednom od cilindra, pa je uz pomoć "sejfti kara" ipak zadržao mjesto na pobjedničkom postolju.

(b92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije