Moto sport

Fernando Alonso doživio stravičan sudar

Fernando Alonso doživio stravičan sudar
Foto: Tanjug/AP | Fernando Alonso doživio stravičan sudar

Legendarni španski vozač Fernando Alonso doživio je stravičan sudar na treningu uoči trke Indy 500.

Alonso je tokom treninga izgubio kontrolu nad bolidom i pri punoj brzini udario najprije u jedan, a onda i u drugi zid.

Udar je izgledao stravično, ali se slavni Španac izvukao bez težih povreda. Sam je izašao iz smrskanog bolida te je odmah prebačen na dodatne pretrage u bolnicu. Tamo je utvrđeno da osim nekoliko ogrebotina Alonso nema težih povreda.

Ovaj 38-godišnji vozač nakon duge i uspješne karijere u Formuli 1 želi osvojiti sve i na drugim nivoima automobilističkih sportova, odnosno želi zaokružiti ''sveto trojstvo''.

Samo jedan pilot uspio je u automobilskom svijetu osvojiti čuveni vozački hat-trick - Veliku nagradu Monte Karla, 24 sata Le Mansa i Indianapolis 500.

"Sveto trojstvo" auto-moto svijeta, kako mu tepaju, dohvatio je legendarni Britanac, danas pokojni Grem Hil, kojem je to pošlo za rukom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka. Mnogi ljubitelji ovog elitnog sporta reći će da je to bilo najljepše vrijeme automobilizma.

Fernando Alonso ima priliku ponoviti Hilov uspjeh u 38. godini. Španac je spreman učiniti sve kako bi se dodao na popis velikana kojeg je već ionako dio. Alonso je dvostruki prvak Formule 1 (2005. i 2006. godine), a "besmrtan" je postao lani kada se penzionisao i napustio F1, a potom odmah slavio na trci 24 sata Le Mansa.

Naravno, prije toga je u 17 godina dugoj karijeri dvaput osvajao VN Monte Karla.

Nedostaje mu samo Indianapolis 500.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije