Moto sport

Ferrari priznao pregovore sa Hamiltonom

Ferrari priznao pregovore sa Hamiltonom
Foto: Tanjug/AP | Ferrari priznao pregovore sa Hamiltonom

Izvršni direktor Ferrarija Luj Keri Kamiljeri rekao je da je italijanski tim imao razgovore sa svetskim šampionom Luisom Hamiltonom o mogućnosti da dođe u njegove redove u budućnosti.

Kamiljeri je tako potvrdio glasine da je Britanac pričao o tome sa prvim čovekom kompanije Džonom Elkanom. Takođe je istakao da su u Ferariju počastvovani što posebno Hamilton, ali i drugi vozači, žele da se nađu u bolidu italijanskog tima.

"Previše je rano, razmatramo opcije u pravo vrijeme i vidjećemo šta nam najviše odgovara", rekao je Kamiljeri.

Jedan od čelnika Ferarija je istakao da su se šestostruki svjetski šampion i Elkan susreli na jednom društvenom događaju, ali da je cijela situacija preuveličana, pošto njih dvojica imaju zajedničke prijatelje.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja naredne sezone, tokom koje će juriti rekordnu sedmu titulu, kojom bi se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom. S druge strane, ugovori sa Ferrarijem ističu i Sebastijanu Fetelu i Šarlu Lekleru.

Na posjlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata, Velikoj nagradi Abu Dabija, britanski automobilista je istakao da će biti pametno i mudro da dobro razmisli o sljedećem potezu u karijeri. Tom prilikom nije želio da komentariše da li je razgovarao sa Elkanom, ali je istakao da čeka da vidi da li će Toto Volf ostati u njemačkom timu pre nego što donese odluku o svojoj budućnosti.

Volf se u posljednje vrijeme pominje kao potencijalni naslednik Čejsa Kerija na mjestu izvršnog direktora Formule 1 od 2021. godine. Međutim, Kamiljeri je istakao da bi Ferrari mogao da iskoristi svoje pravo na veto i onemogući Volfa da vodi Formulu 1.

"Ukoliko bi bilo ko je imao aktivnu i važnu ulogu u određenom timu posljednjih godina preuzeo vodeću poziciju u Formuli 1, to bi vodilo do sukoba interesa. Ne bi bila dobra stvar da Volf vodi Formulu 1. Naš stav je da šef Ferrarija Matija Binoto bude kandidat da zamijeni Čejsa, ostali timovi ne bi bili zadovoljni zbog toga. Naš veto je posljednja opcija, ali ukoliko bude potrebno, objasnićemo kakvo je naše mišljenje", istakao je Kamiljeri.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije