Moto sport

Ferstapen: Riješio sam konflikt sa Perezom, imaće moju pomoć

Ferstapen: Riješio sam konflikt sa Perezom, imaće moju pomoć
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ferstapen: Riješio sam konflikt sa Perezom, imaće moju pomoć

​Dvostruki svjetski šampion Formule jedan, vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen, izjavio je danas da je spreman da pomogne timskom kolegi Meksikancu Serhiju Perezu da osvoji drugo mjesto u generalnom plasmanu vozača, prenosi zvanični sajt F1.

Ferstapen je kazao da je riješio konflikt sa Perezom, nakon što je odbio da propusti timskog kolegu prošle nedjelje u finišu trke za Veliku nagradu Brazila.

"Nije se radilo o poziciji i nije važno da li je bilo prvo, drugo, peto, sedmo ili deseto mjesto. Radilo se o nečemu što se dogodilo ranije u sezoni i već sam objasnio na prethodnoj trci u Meksiku i tim je razumio i složio se", rekao je Ferstapen na konferenciji za novinare u Abu Dabiju uoči posljednje trke sezone.

Red Bul je tražio od Ferstapena da pusti Pereza na šesto mjesto, kako bi Meksikanac imao dva boda više u odnosu na vozača Ferarija Šarla Leklera.

"Ništa mi nije rečeno unaprijed o potencijalnoj zamjeni pozicija u Brazilu. Mislim da je već trebalo da znaju moj odgovor iz onoga što je rečeno nedjelju dana ranije", naveo je Ferstapen.

Red Bul je ranije danas saopštio da je razgovarao sa Ferstapenom i Perezom i istakao da je Holanđanin timski vozač.

"Nikada nismo završili kao tim na prvom i drugom mjestu u generalnom plasmanu vozača. Ako bude prilike da pomognem timu, to ću i da učinim", naveo je holandski vozač.

Ferstapen je na prvom mjestu u generalnom plasmanu vozača sa 429 bodova, dok Lekler i Perez dijele drugo mjesto i imaju po 290. Red Bul je obezbjedio prvo mjesto u konkurenciji kostruktora.

Trka za VN Abu Dabija biće vožena u nedjelju od 14 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije