Moto sport

Ferstapen obišao Hamiltona čitav krug: To pokazuje koliko smo pogriješili

Ferstapen obišao Hamiltona čitav krug: To pokazuje koliko smo pogriješili
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ferstapen obišao Hamiltona cijeli krug: "To pokazuje koliko smo pogriješili"

Luis Hamilton je u nedjelju u Imoli zauzeo 13. mjesto, a pobjednik trke Maks Ferstapen ga je, na putu do pobjede, obišao za čitav krug.

Vozač Mercedesa kaže da je to pokazatelj koliko je ekipa pogriješila s ovogodišnjim bolidom u šampionatu Formule 1. Njih dvojica su se prošle godine borili za titulu, Holanđanin je poslije kontroverzne trke u Abu Dabiju postao šampion, a ove godine je daleko ispred sedmostrukog svjetskog šampiona.

Upitan za to što ga je Ferstapen obišao, Hamilton je rekao: "To samo pokazuje koliko smo pogriješili". Od ove sezone na snazi su nova pravila u Formuli 1, uz novi dizajn bolida, a kao osmostruki uzastopni šampion Mercedes je prije sezone važio za favorita.

Međutim, Mercedes nije obavio dobar posao u predsezoni i njegovi bolidi su sekundu po krugu sporiji od Red Bula i Ferarija.

Tokom predsezonskih testiranja u Bahreinu novinari su pitali Hamiltona da li je možda Mercedes pogriješio u vezi sa bolidom, a on je odgovorio da "Mercedes ne pravi greške".

"Rekao sam da mi ne griješimo, da smo svjetski prvaci. Ali činjenica je, uz sve mogućnosti koje postoje, da smo pogriješili", naveo je Hamilton, koji je poslije trke u Imoli rekao da više nije u trci za šampionsku titulu.

Poslije četiri trke on je sedmi sa 58 bodova zaostatka za vodećim Šarlom Leklerom iz Ferarija. Mercedes je treći iza Ferarija i Red Bula.

Naredna trka u šampionatu na programu je 8. maja od 21.30 u Majamiju.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije