Moto sport

Fetel: Mercedes je skoro savršen, moramo još da radimo

Fetel: Mercedes je skoro savršen, moramo još da radimo
Foto: Tanjug/AP | Fetel: Mercedes je skoro savršen, moramo još da radimo

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da Mercedes ove godine radi na odličnom nivou, a da njegova ekipa mora da popravi mnogo svari kako bi bila konkurentna.

Mercedes je u nedelju na stazi Suzuka osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora poslije pobjede Valterija Botasa i trećeg mjesta Luisa Hamiltona.

Njemački tim će ove sezone postati prvi u istoriji koji će osvojiti šest uzastopnih "duplih kruna" - titule u konkurenciji vozača i konstruktora, pošto se za titulu bore samo Hamilton i Botas.

Mercedes je oborio rekord Ferarija, koji za razliku od prethodne tri godine, ove sezone nije uspio da parira "srebrnim strelama".

Tako je bilo i u nedjelju, kada su obojica vozača Ferarija Fetel i Šarl Lekler startovali iz prvog reda, ali su bili sporiji od Mercedesa.

Takođe, Fetel je pogriješio na startu, a Lekler se sudario sa Maksom Verstapenom iz Red Bula.

"Teško je", rekao je četvorostruki svjetski prvak Fetel, odgovarajući na pitanje o borbi sa Mercedesom.

"Ne možemo da vidimo šta rade, ali gledano spolja, oni su veoma blizu savršenstvu svaki put kada izađu na stazu, konstantni su i prave malo grešaka. To je dio njihove snage, ali ako osvojiš titulu konstruktora četiri trke prije kraja, očigledno neke stvari radiš bolje od svih ostalih. Ako bismo ulazili u detalje, može da se raspravlja šta njihov bolid radi bolje od našeg, ali mislim da nije u tome stvar, radi se o timskom radu", naveo je Fetel, prenio je Sky.

On je rekao da njegova ekipa ima sastav, posvećenost i pamet, ali da mora sve stvari da radi bolje.

"To je mnogo malih stvari, ne jedna stvar koju moramo da popravimo, već mnogo sitnica koje moramo bolje da radimo, svako od nas i to je jedini način kojim možemo da pokušamo da napravimo iskorak. Nadam se da će im (Mercedesu) postati pomalo dosadno", dodao je njemački vozač.

Uoči početka sezone Ferari je smatran favoritom, ima veću brzinu na ravnom, ali Mercedes je pobijedio u prvih osam trka i bio je na visokom nivou tokom sezone, iako je Ferari imao pet uzastopnih pol pozicija.

Fetel je u Japanu zauzeo drugo mjesto, ali sa više od 13 sekundi zaostatka za pobjednikom Botasom, dok je Lekler bio šesti, ali je poslije kazne pao na sedmo mjesto.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije