Moto sport

Pratite nas na Google news

Fetel: Nisam dobio ponudu za novi ugovor

Fetel: Nisam dobio ponudu za novi ugovor
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Fetel: Nisam dobio ponudu za novi ugovor
N.N.

Njemački vozač Formule 1 Sebastijan Fetel otkrio je da ni u jednom trenutku nije dobio ponudu za novi ugovor s Ferarijem s kojim ima dogovorenu saradnju za još ovu sezonu.

Fetel je u italijanski tim 2015. nakon četiri osvojene titule s Red Bulom i teške 2014. u kojoj je izgubio od novoga timskog kolege Danijela Rikarda, a prvu pobjedu osvojio je već na drugoj trci sezone u Maleziji prenosi maxf1.net.

Ali, nakon razočaravajućih sezona 2017. i 2018. u kojima je Ferari imao konkurentan bolid Fetel je 2019. izgubio od novoga timskog kolege Šarla Leklera koji se nametnuo kao budućnost Ferarija i potpisao novi višegodišnju ugovor.

Fetel i Ferari objavili su prekid saradnje nakon ove sezone, a iako se mislilo da je došlo do neslaganja oko uslova za novi ugovor Nijemac tvrdi da ponudu nije ni dobio.

"Bilo je iznenađenje kad me Matia (Binoto, šef Ferarija) nazvao i kad mi je rekao da tim nema namjeru da nastavi saradnju sa mnom. Nikad nismo ušli u neke rasprave, nije bilo ponude na stolu i zato nismo pronašli zajedničku tačku", rekao je Fetel.

On je dodao da ne pregovara ni sa jednim timom, ali da ima takmičarski duh i da treba prave ljude oko sebe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije