Moto sport

"Fetel je žrtvovan. Njegova karijera u Ferariju je završila"

"Fetel je žrtvovan. Njegova karijera u Ferariju je završila"
Foto: Tanjug/AP | "Fetel je žrtvovan. Njegova karijera u Ferariju je završila"

Čovjk koji je otkrio Sebastijana Fetela kaže da je njegova karijera u Ferariju završila.

Helmut Marko, savjetnik u Red Bulu, vodio je Nijemca kroz sve juniorske kategorije prije nego što mu je osigurao debi u bolidu Toro Rosa 2007. godine. Fetel je kasnije izrastao u velikog vozača i osvojio četiri titule svjetskog prvaka zaredom.

Kao i svako tko je gledao nedjeljnu VN Rusije, Marko je komentarisao način na koji je Ferari osramotio Fetela.

Ferari je uoči trke imao dogovor da će Fetel u slučaju da prestigne Hamiltona i Leklera uz pomoć zavjetrine vratiti poziciju svom mlađem kolegi. Međutim, to se nije dogodilo.  Fetel se odvojio od Leklera, ignorisao timske upute, ali na kraju ništa od toga nije bilo bitno jer je trku završio ranije zbog kvara na pogonskoj jedinici.

"Sebastijan im je bio najbrži, a oni su ga žrtvovali"

Marko smatra da je Ferari ovom strategijom naštetio Fetelu, potratio njegove sposobnosti i zbog toga izgubio unaprijed dobijenu utrku.

"Ferari nije uspio pobijediti uprkos tome što su imali brže bolide. Sebastijan im je bio najbrži čovjek, a oni su ga žrtvovali. On više nema budućnost u Ferariju", kazao je Red Bulov savjetnik. Fetel (32) je pobijedio u jednoj trci u proteklih 13 mjeseci. Za Ferari je ugovorom vezan do kraja 2020. godine, ali nakon VN Rusije pitanje je koliko je sigurna njegova pozicija u ekipi. Ako odluči otići ili ga Ferari otpusti, mogao bi zaraditi bogatstvo.

Na događaje u Rusiji osvrnuo se i Žak Vilnev, prvak iz 1997. godine.

"Fetel je imao namješten bolid za trku i bio je najbrži. Sada Ferari ima ozbiljan problem", kazao je pa dodao:

"Nisu mu smjeli tako narediti da se vrati na poziciju. Potom su potrošili cijelu trku razmišljajući kako će Leklera vratiti na vrh. Karma ih je na kraju kaznila. Fetel je bio brži i zaslužio je ostati ispred Leklera."

Fetel je nakon nedjeljne utrke otišao u raspoloženju kao da želi odustati od ovog sporta, dok su neki špekulisali da bi se mogao vratiti u Red Bul. Međutim, njegov prvi čovjek Kristijan Horner ubrzo je ugasio tu nadu rekavši da je to poglavlje zatvoreno.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije