Moto sport

Fetel očekuje veliku borbu sa Leklerom

Fetel očekuje veliku borbu sa Leklerom
Foto: N.N. | Fetel očekuje veliku borbu sa Leklerom

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da očekuje da će tokom cijele sezone u Formuli 1 voditi veliku borbu sa timskim kolegom Šarlom Leklerom.

Fetel je bio bolji od Leklera u kvalifikacijama i u prvoj trci u šampionatu u Australiji, ali je mladi vozač završio odmah iza četvorostrukog svjetskog prvaka, nakon što mu je preko radija iz boksa rečeno da ga ne pritiska u završnici trke.

"Bio je veoma dobar i sigruno je da ću biti pod pritiskom cijele sezone. Siguran sam da ćemo imati žestoke i tijesne bitke ove godine, ali najviše od svega se nadam da ćemo se zajedno dobro zabavljati", rekao je Fetel, preneli su britanski mediji.

Ferari je trku u Australiji završio ispod očekivanja, posebno poslije predsezonskih testiranja gdje su njegovi crveni bolidi bili najbolji. U Melburnu je pobijedio vozač Mercedesa Valteri Botas, ispred timskog kolege, aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona, a Fetel i Lekler su bili četvrti i peti.

Iako su u italijanskoj ekipi razočarani što vozači nisu uspjeli da se domognu podijuma, direktor Matija Binoto rekao je da je zadovoljan Leklerovim debijem.

"Zadovoljan sam kako se ponašao kao timski igrač, a ne samo kao vozač. Mnogo je pomogao ekipi i pokušavao je da da sve od sebe, tjerajući inženjere i sebe da bolid bude što bolji. Lekler je imao dobar vikend i srećan sam kako je ušao u prvu trku", naveo je Fetel.

Šampionat Formule 1 nastavlja se narednog vikenda, a trka je na programu u nedjelju 31. marta za Veliku nagradu Bahreina.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije