Moto sport

Fetel slavio na stazi Silverston

Fetel slavio na stazi Silverston
Foto: Tanjug/AP | Fetel slavio na stazi Silverston

Sebastijan Fetel, vozač Ferarija, slavio je na velikoj nagradi Velike Britanije voženoj na stazi Silverston.

Na najboljoj trci ove sezone Nijemac je uspio da pobijedi tako što je na pet krugova do kraja obišao Valterija Botasa.

Drugi na cilj stigao je aktuelni šampion Luis Hamilton, dok je mjesto na podijumu kompletirao Kimi Raikonen. Botas je na kraju završio tek četvrti.

Prvih deset kompletirali su još Danijel Rikardo, Niko Hulkenberg, Esteban Okon, Kevin Magnusen, Fernando Alonso i Serhio Peres.

Od starta trke krenulo je ludilo. Raikonen je napravio grešku i udario Hamiltona, koji je pao na posljednje mjesto. Kontakt je bio gumama, tako da nijedan bolid nije pretrpeo veće oštećenje.

Hamilton je krenuo sa posljednjeg mjesta, dok je Raikonen izgubio mjesto i bio je iza vozača Red Bula. Na prvom mjestu izbio je Sebastijan Fetel ispred Valterija Botasa. Kimi je kažnjen sa deset sekundi zbog greške.

 

Kako je trka odmicala Hamilton je napredovao, ali kako bi došao u kontakt sa vodećima, bio mu je potreban neki 'haos' u vidu 'sejfti kara' na stazi. To se i desilo u 33. krugu.

 

 

 

Vozilo bezbjednosti usporilo je i pribiližilo vozače, nešto je najviše odgovaralo Hamiltona. Kada se 'sejfti kar' sklonio sa staze, Raikonen je pokušao da obiđe Ferstapena, međutim nije uspio. Tada se desio još jedan incident.

Karlos Sainc i Roman Grožan imali su udes i poslije samo dva kruga vožnje, vozilo bezbjednosti ponovo je moralo da izađe iz boksa. Kada se 'sejfti' sklonio krenula je odlučujuća borba.

Fetel uspio je da obiđe Botasa, kao i Hamilton, ali i Raikonen. Finac iz Mercedesa tako je pao na četvrto mjesto. Britanac nije usioo da ugrozi Nijemca na prvoj poziciji, kao što nije ni Raikonen akutelnog šampiona F1.

Bez sumnje prisustvovali smo najboljoj trci ove sezone, a na kraju je kao pobjednik izašao Sebastijan Fetel.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije