Moto sport

Ford Fiesta Van - "radna mašina"

Ford Fiesta Van - "radna mašina"
Foto: N.N. | Ford Fiesta Van - "radna mašina"

Ford je na sajmu privrednih vozila u Birmingemu predstavio novu Fiestu namijenjenu komercijalistima i onima koji imaju mali biznis.

Poluteretne verzije regularnih hečbek automobila idealne su, kako za velike kompanije koje se bave trgovinom, tako i za male privatnike i zanatlije. 

Ova vozila kod kojih se umjesto zadnjih sjedišta nalazi prošireni tovarni prostor, oslobođena su PDV-a i dosta su jeftinija od standardnih modela na kojima su bazirana.

Poput drugih potkompaktnih hečbek modela, i Ford Fiesta se izrađuje u Van varijanti, a najnovija generacija ovog lakog komercijalnog vozila predstavljena je u Velikoj Britaniji.

Automobil je zasnovan na Fiesti sa 3 vrata i nudi dva sjedišta plus tovarni prostor od oko jednog kubnog metra.

Nosivost je oko 500 kg, a u prostoru za teret, koji je odvojen od prednjeg dela kabine zaštitnom mrežom, mogu se prevoziti predmeti dužine do 1,3 m.

Kupci mogu da biraju između četiri pogonske varijante - dva benzinca i dva dizelaša.

Osnovni agregat je 1.1 litarski trocilindraš sa 85 ks (62 kW), a benzinsku ponudu zaokružuje 1.0 EcoBoost turbo motor sa 125 ks (92 kW).

Oni koji se odluče za dizel opciju, mogu da računaju na 1.5 litarsku jedinicu sa 85 konjskih snaga u slabijoj i 120 "konja" u jačoj verziji.

Iako je u pitanju "radna mašina", Ford Fiesta Van može da se naruči sa najnovijom verzijom Sync 3 multimedijalnog sistema i osmoinčnim displejom, kao i sa brojnim sistemima asistencije.

Za one kojima je bitan spoljašnji izgled automobila, čak i kada je u pitanju teretni Van model, dostupna je Sport verzija sa sportskim dodacima na eksterijeru i 18 inčnim alu felnama.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije