Moto sport

Fuel Catalina GP – Japanac na španski način

Fuel Catalina GP – Japanac na španski način
Foto: moto-berza.com | Fuel Catalina GP – Japanac na španski način

Kawasaki W650 iz 1999. godine je poslužio španskoj radionici Fuel Motorcycles kao platno za najnoviju kreaciju.

Fuel Catalina GP je inspirisana Triumphovim motociklima iz šezdesetih godina prošlog vijeka, a donosi upečatljiv karakter, šarm i stil za kojim će se svako okrenuti.

"W650 nije bio slučajan izbor", izjavio je Karles Vives, jedan od onih koji su radili na stvaranju ove custom mašine. "Japanski motcikl ima savršeni retro izgled koji se odlično uklopio u cjelokupnu priču, pa je tako bio idealan kandidat za transformaciju."

Originalni rezervoar za gorivo nije diran, dok je sjedište zamjenjeno i to samo jer njegov izgled nije odgovarao duhu šezdesetih.

Stavljena je nova HFS podesiva viljuška, za bolje snalaženje u off-road uslovima, dok je pozadi stavljen YSS amortizer. Catalina GP sada ima enduro ručice, dok su boja i naljepnice na motociklu urađene da izgledaju kao da se na njemu nalaze pola vijeka. Kao tačka na "i", stavljen i novi izduvni sistem.

Naravno, obavezan dodatak su bile i off-road gume.

Ne samo što izgleda lijepo, već se i te kako dobro snalazi van asfalta, a to je pokazao učešćem na Scram Africa turi, prešavši 2.500 kilometara kroz sjever Crnog kontinenta.

(moto-berza.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije