Moto sport

Gađao rivala branikom u toku trke, pa se potukli

Gađao rivala branikom u toku trke, pa se potukli
Foto: Screenshot/Twitter | Gađao rivala branikom u toku trke, pa se potukli

Nevjerovatna scena se odigrala na FIA Svjetskom šampionatu u kartingu na South Garda Karting stazi u Lonatu u Italiji, kada je vozač, Luka Korberi, imao dva nastupa bijesa koja su mogla veoma loše da se završe

Naime, Korberi je ispao iz stroja, što je u njemu izazvalo nekontrolisan bijes. Kako se može vidjeti u prvom video klipu, objavljenom na Twitteru, on je otkinuo odbojnik sa svog kartinga, a zatim je odšetao do ivice staze, očigledno čekajući vozače kojima je htio da se "oduži".

Tačnije, čekao je Paola Ipolita, koji se trka za CRG. Korberi je promašio metu, a odbojnik je pogodio drugog vozača, koji se nalazio iza Ipolita (očigledno nije računao na faktor brzine kretanja "mete"). Korberi je smatrao da je Ipolito kriv za njegovo izletanje i odustajanje od trke.

Umjesto da napusti stazu kako pravila nalažu, Korberi je prošetao preko piste ostavivši gledaoce, komenatatora, pa čak i direkciju trke u nevjerici. Međutim, to je bio tek početak…

Nakon trke, Korberi je napao Ipolita u boksu, a pridružio mu se i njegov otac (inače, porodica Korberi upravlja stazom na kojoj se trka održala), tako da su se obojica obrušila na nesrećnog rivala. Uslijedili su udarci rukama i nogama, da bi zavađene razdvojili drugi vozači, zvaničnici i obezbjeđenje.

Obračun je na sreću završen prije nego što je došlo do ozbiljnijih povreda. Direkcija trke tek treba da izađe s izvještajem u vezi sa Korberijevim nesportskim ponašanjem, dok ljubitelji auto-moto sporta na društvenim mrežama traže doživotnu suspenziju. Zaista, pukom srećom niko nije povrijeđen, što nikako ne ublažava Korberijevo ugrožavanje života drugih vozača.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije