Moto sport

Pratite nas na Google news

Grožan i Magnusen napuštaju Has

Grožan i Magnusen napuštaju Has
Foto: Tanjug/AP | Grožan i Magnusen napuštaju Has
Tanjug

Vozači Hasa Roman Grožan i Kevin Magnusen saopštili su danas da će na kraju sezone u šampionatu Formule 1 napustiti tu ekipu.

Grožan je od prvog dana, 2016. godine u Hasu.

On je rekao da je za to vrijeme zajedno sa ekipom osvojio 110 bodova u 92 trke, da su zajedno imali uspone i padove, ali da je vrijedilo.

"Posljednje poglavlje je završeno i knjiga je zatvorena. Mnogo sam naučio, mnogo napredovao da postanem bolji vozač i bolji čovjek. Nadam se da sam pomogao ljudima u ekipi da napreduju. Zbog toga sam najponosniji, više nego na prve trke 2016. godine ili na četvrto mjesto u trci u Austriji 2018. godine. Ekipi želim sve najbolje u budućnosti", naveo je Grožan na društvenim mrežama.

Otkako je Has potpisao Konkord sporazum, kojim se obavezao da će i narednih pet godina učestvovati u Formuli 1, njegovi američki vlasnici prave novu strategiju. Nije poznato ko će voziti za Has od narede sezone, ali britanski mediji spekulišu da će jedan od vozača biti neko iz Ferarijeve vozačke akademije.

Magnusen je u Has došao 2017. godine. On je zahvalio vlasnicima i svim članovima ekipe na poverenju.

"Ovo će biti moja posljednja sezona u Hasu. Tada je bio veliki izazov biti dio novog tima, u njemu sam uživao i stekao veliko iskustvo koje mi je pomoglo da se razvijem kao vozač. Radim na planovima za budućnost, koje ću uskoro objaviti. Ostalo je još šest trka ove sezone i daću sve od sebe da je završim na pravi način", naveo je Magnusen.

Šampionat Formule 1 nastavlja se u nedjelju trkom za Veliku nagradu Portugala.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije