Moto sport

Hamilton: Mercedes iz 2017. najteži za "razumjevanje"

Hamilton: Mercedes iz 2017. najteži za "razumjevanje"
Foto: Ilustracija | Hamilton: Mercedes iz 2017. najteži za "razumjevanje"

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton je izjavio da mu je ovogodišnji Mercedesov bolid bio najteži za vožnju u karijeri.

Luis Hamilton je ove sezone stigao do četvrte titule u Formuli 1, pobijedio je na devet trka, a oborio je i rekord legendarnog Mihaela Šumahera po broju pol-pozicija.

Ipak, Hamilton smatra da mu je Mercedesov bolid iz 2017. godine - model W08 zadao mnogo muka u prvom dijelu sezone, pogotovo jer je imao problema sa gumama, a zatim i sa određenim slabostima na stazama gdje se sporije vozi.

"Ovo mi je najteže vozilo za razumijevanje. Neke probleme smo imali godinama i tek smo shvatali da treba da uradimo nešto po tom pitanju. Novi bolid je samo uveličao probleme na širem planu. Najteže je bilo izboriti se sa drugačijom dinamikom guma. Meklaren iz 2008. je bio težak takođe, a onaj iz 2009. godine je bio užasan. Sadašnji bolid je sjajan, ali je nezgodno raditi sa njim", rekao je Luis Hamilton.

Britanac je dodao i da je često bio u problemu kadako da prevaziđe neke prepreke sa bolidom.

 "Ljudi su ove sezone govorili da imamo najbolji bolid, zaista je bio dobar, ali postoje neki fundamentalni problemi sa kojima se borimo", istakao je šampion F1.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije