Moto sport

Hamilton: Ne voli simulatore a ni šetnje po stazi

Hamilton: Ne voli simulatore a ni šetnje po stazi
Foto: NN Arhiva | Hamilton: Ne voli simulatore a ni šetnje po stazi
N.N.

Sedmostruki šampion u Formuli 1, Luis Hamilton, objelodanio je da nije zainteresovan za simulatore, rekavši da u prosjeku samo 20 krugova provede za ovom mašinom godišnje u sjedištu Mercedesovog tima u Brekliju.

Hamilton je u razgovoru s Martinom Brandlom odgovorio na pitanje kakvu su ulogu imali simulatori u ostvarivanju stote pol pozicije na VN Španije prošlog vikenda.

"Jedva da vozim na simulatorima", rekao je Hamilton. "Možda odradim 20 krugova godišnje, a i to je pitanje. Ne interesuju me simulatori.“

Aktuelni šampion je otkrio još jednu stvar, a to je da nikada nije bio ljubitelj šetnje po stazi, što mnogi vozači praktikuju sa svojim inženjerima četvrtkom, pred trkački vikend (ili srijedom, kao što je slučaj u Monaku).

"Šetao sam stazom dok sam bio mlađi“, rekao je Hamilton. "Međutim, uvidio sam da je to za mene besmislena praksa. Potpuno je dugačije kada stazom prolazite velikim brzinama. Uvidio sam da je to samo traćenje energije, a tokom trkačkog vikenda sve se vrti oko čuvanja energije, da bi se odradio posao kako treba.“

Ne treba zaboraviti da je Hamilton svoju 100. pol poziciju ostvario na nezaboravan način, a tokom intervjua je takođe otkrio da proces rada na brzom krugu započinje od trenutka kada zakorači u padok na početku trkačkog vikenda, prenosi vrelegume.rs.

"Pripremate se sve vrijeme, tokom četvrtka i petka“, rekao je Hamilton. "Na treninzima u petak i subotu ujutro, isprobavate sve mogućnosti i praktično slažete dijelove slagalice, ali ne do kraja. Zatim dolaze kvalifikacije kada nemate izbora; morate složiti slagalicu bez obzira što vam neki dijelovi možda nedostaju.Ako pogledate krugove prethodnih godina, vidite one koje ste odradili u prošlosti, krugove koje su napravilli vaši rivali. Samo treba osigurati da ništa niste propustili na kraju.“

Sljedeće postignuće koje Hamilton treba da ostvari je njegov 100. "Grand Prix“. Za to nedostaju mu još samo dvije pobjede.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije