Moto sport

Hamilton: Nikad veći pritisak

Hamilton: Nikad veći pritisak
Foto: Tanjug/AP | Hamilton: Nikad veći pritisak

Aktuelni šampion F1 Luis Hamilton ističe da nikad nije bio pod većim pritiskom kao uoči 12. trke ovogodišnjeg šampionata.

Britanac ima 17 bodova više u generalnom poretku od Sebastijana Fetala uoči Velike nagrade Mađarske na Hungaroringu.

"Pritisak je ogroman. Nikad nije bio jači. Zahtjevi i želji od mene i Sebastijana nikad nisu bile veće. Ali neće me to zbuniti. Uzbuđen sam", rekao je vozač Mercedesa.

Hamilton je iskoristio kiks Nijemca i njegov udes u Njemačkoj i sa 14. pozicije stigao do pobjede koja bi mogla da usmjeri tok sezone.

"Ponosan sam svojim perfekcionizmom i time što rijetko griješim. Sa ovim pritiskom pod kojim sam, naporno radim na svom fizičkom i mentalnom stanju kako ne bih "pukao". Nije lako ali sam srećan trenutnom situacijom. Najmanja greška može skupo da nas košta, zbog toga je pritisak još veći. Trkamo se sa timom koji je brži nego prošle godine. Prošle sezone smo nekim vikendima mi bili brži, nekad oni. Ove su oni malo ispred, pa moramo cijelog vikenda da budemo perfektni", dodao je Hamilton.

U petak su na Hungaroringu na programu dva treninga (11 i 15h), treći je u subotu (12h), kada su i kvalifikacije (15h). Trka je u nedjelju od 15:10.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije