Moto sport

Hamilton: Nisam znao da li ću da izdržim

Hamilton: Nisam znao da li ću da izdržim
Foto: Tanjug/AP arhiva | Hamilton: Nisam znao da li ću da izdržim

Britanski vozač Formule 1 Luis Hamilton rekao je da je tokom trke u Bakuu "doživio najveći bol u životu".

Hamilton je trku za Veliku nagradu Azerbejdžana završio na četvrtom mjestu, a poslije vožnje je objasnio da je to bila njegova "najteža trka u životu".

Efekat delfina, čuveno poskakivanje, izaziva velike probleme u Mercedesu i Luis Hamilton je trku u Bakuu zbog toga jedva završio.

"Uvijek želimo da budem u bolidu, ali ne volim poskakivanje. Dao bih sve samo da to izbjegnem. Plašim toga svaki put kada sam u automobilu", rekao je Hamilton.

Sedmostruki šampion Formule 1 se već sredinom trke žalio na probleme sa leđima.

"Bilo je nekoliko trenutaka tokom kojih nisam znao da li ću da uspijem da izdržim, da li ću da zadržim bolid unutar staze. Umalo sam izgubio kontrolu tokom nekih skretanja pod velikom brzinom. Borba sa bolidmo je bila intenzivna. Posljednjih deset krugova sam morao sebi da govorim 'možeš ti to, možeš ti to, samo izdrži'", objasnio je Britanac.

On je uporedio da vožnja bolida izaziva sličan mentalni napor kao krioterapija koju koristi kako bi zaliječio bolove izazvane vožnjom.

"Kada uđete u krioterapiju na četiri minuta baš je hladno i tada morate interno da nekako pregurate to. Ovo je isti slučaj. Moram da razmišljam o sivma koji zavise od mene. To mi je bilo najgore. Nije mi bilo ovoliko loše cijele godine", dodao je Hamilton.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije