Moto sport

Hamilton: Pobjedom u Meksiku obezbijediti titulu

Hamilton: Pobjedom u Meksiku obezbijediti titulu
Foto: Instagram | Hamilton: Pobjedom u Meksiku obezbijediti titulu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da želi pobjedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Meksika da osvoji petu šampionsku titulu.

Aktuelni svjetski prvak ima 70 bodova više od konkurenta za titulu Sebastijana Fetela iz Ferarija, a do kraja šampionata preostale su tri trke, odnosno 75 bodova.

"To bi bio bonus u već sjajnoj godini, da pobjedom osvojim titulu. Moj cilj je da pobijedim ovog vikenda", rekao je Hamilton, prenijeli su britanski mediji.

Hamilton je prošle godine osvojio titulu upravo u Meksiku, kada je zauzeo deveto mjesto.

On je rekao da želi da se popravi poslije teške trke prošlog vikenda u Ostinu, kada je zauzeo treće mjesto uprkos tome što je krenuo sa pol pozicije.

"U drugačijoj si situacijiu svaki put kada imaš priliku da osvojiš titulu. Svaka je posebna na svoj način. Osvajanje titule je oduvijek bio cilj. Prvu je bilo nevjerovatno teško osvojiti, ali poslije toga je bilo sve teže. Ovo je bila jedna od godina u kojoj sam najviše uživao, uz stvari sa kojima sam se suočavao, ako bih osvojio titulu na nju bih najviše bio ponosan i najviše bih je cijenio, pretpostavljam da je tako pošto sam stariji", naveo je on.

Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedjelju od 20.10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije