Moto sport

Hamilton: Red Bul još brži, Ferari blizu

Hamilton: Red Bul još brži, Ferari blizu
Foto: N.N. | Hamilton: Red Bul još brži, Ferari blizu

Aktuelni šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao da njegova ekipa ponovo mora da bude na višem nivou kako bi se suprotstavila Ferariju i Red Bulu.

Mercedes dominira Formulom 1 u posljednje četiri godine i ove sezone će pokušati da osvoji rekordne pete uzastopne titule u konkurenciji vozača i konstuktora. Hamilton bi mogao da postane tek treći vozač u istoriji sa pet šampionskih titula.

U prošloj sezoni Mercedes se žestoko borio sa Ferarijem, a Hamilton očekuje da će ove godine ta borba biti jača.

"Svake godine moramo da budemo na višem nivou. Na primer Red Bul, na početku prošle godine je bio drugi, a u posljednjoj trci odmah iza nas. Njihov nivo razvoja bio je strmiji nego kod ostalih. U ovo doba godine svi pokušavaju da 'uznemire' nekoga, a mi smo savršena meta pošto smo svjetski šampioni. Mislim da smo svi pod pritiskom", rekao je Hamilton.

Britanski vozač pohvalio je Red Bul i Ferari.

"Čini se da je Red Bul uradio sjajan posao na bolidima, trebalo bi da budu mnogo brži ovog vikenda i imaju dvojicu sjajnih vozača. Tu je i Ferari koji se prošle godine žestoko borio. To nije bio lak zadatak. Očekujem da će tako biti i sada", naveo je Britanac.

Red Bul i Ferari su označili Mercedes za favorita uoči prve trke u šampionatu Formule 1, u nedjelju ujutro u Melburnu, za Veliku nagradu Australije.

Hamilton je rekao da vjeruje da Red Bul nije pokazao sve što može na predsezonskim testiranjima u Barseloni i da nije siguran da li Mercedes u nedjelju može da bude ispred svojih rivala.

"Mislim da su svi radili različite stvari na testiranjima. Koliko sam shvatio, Red Bul i Ferari su vrlo blizu. Možda smo mi isti ili možda malo iza ili nešto malo ispred Red Bula. Ali, ovog vikenda će možda nešto nadograditi, pa će biti tijesno", naveo je Hamilton.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije