Moto sport

Hamilton dominantan u Singapuru

Hamilton dominantan u Singapuru
Foto: Tanjug/AP | Hamilton dominantan u Singapuru

Luis Hamilton, vozač Mercedesa, pobjednik je Velike nagrade Singapura – petnaeste trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Britanac je zasluženo došao do trijumfa i novih 25 bodova. Aktuelni šampion sada ima 40 bodova prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela.

Vozač Ferarija završio je na tek trećem mjestu, iako je imao veoma dobar start. Fetela je boljeg rezultata omela strategija ekipa, koja se ispostavila veoma loša.

Ispred Fetela završio je Maks Ferstapen, dok su četvrti i peti završili Valteri Botas, odnosno Kimi Raikonen. Prvih deset kompletirali su još Danijel Rikardo, Fernando Alonso, Karlos Sainc, Šarl Lekler i Niko Hulkenberg. 

Trka nije krenula burno kao prošle godine, ali je viđen manji incident između kolega Serhija Peresa i Sebastijana Okona. Mladi Francuz morao je da odustane jer mu je bolid bio previše oštećen.

Ubrzo je izašlo sigurnosno vozilo na stazu, a dok se to nije desilo Fetel je uspio da prestigne Ferstapena i dođe do drugog mjesta. Nijemac je tako došao u šansu da prestigne Hamiltona poslije letećeg starta, međutim nismo uspjeli da vidimo napad, a kamoli preticanje. 

Aktuelni šampion bio je baš dominantan, a pomogla mu je i ekipa Ferarija koja je odabrala lošu taktiku. Poslije promjene guma Fetel se vratio iza Serhija Peresa, koji ga je dosta usporio. 

Ferstapen je to iskoristio i izašao na stazu prije Nijemca. Tu je praktično trka bila gotova, Fetel nije nijednom ugrozio Holanđanina, dok je Hamilton čvrsto držao prvo mjesto. 

Od 28. do 30. septembra na programu je Velika nagrada Rusije.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije