Moto sport

Hamilton neće bojkotovati trku: To ne bi imalo efekta u SAD

Hamilton neće bojkotovati trku: To ne bi imalo efekta u SAD
Foto: Tanjug/AP | Hamilton neće bojkotovati trku: To ne bi imalo efekta u SAD

Britanac Luis Hamilton rekao je da neće bojkotovati trku Formule 1 u znak protesta protiv rasizma i nemira u SAD, jer to ne bi imalo efekta u Americi.

Brojni sportisti u SAD proteklih dana bojkotuju takmičenja nakon što je u SAD ranjen Afroamerikanac Džejkob Blejk. Prethodno je Džordž Flojd, takođe Afroamerikanac ubijen.

Uoči nedjeljne trke u Belgiji novinari su Hamiltona, jedinog tamnoputog vozača u Formuli 1, pitali da li bi on bojkotovato trku.

"Šteta je šta je sve potrebno uraditi tamo kako bi se desila reakcija. Međutim to je u Americi i ne znam da će imati bilo kakvog efekta ako ja nešto uradim ovdje", rekao je Hamilton, vozač Mercedes, a prenio Sport klub.

"Ne znam da li bi naš bojkot trke bila neka bitna stvar. Međtuim pričaću sa Formulom 1 kako bih vidio da li mogu da podignem svijest i da pomognem u promjeni", dodao je Britanac.

Formula 1 podržava antirasističku kampanju i podržava različitost ove godine, ali bi otkazivanje trke ili bojkot nekih vozača bio previše skup i sa aspekta finansija i sa aspekta rezultata ukoliko bi samo neki vozači željeli da propuste trku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije