Moto sport

Hamilton slavio na Velikoj nagradi Azerbejdžana

Hamilton slavio na Velikoj nagradi Azerbejdžana
Foto: Tanjug/AP | Hamilton slavio na Velikoj nagradi Azerbejdžana

Britanac Luis Hamilton pobijedio je u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu, drugi je završio Kimi Raikonen, a Peres je završio treći.

Dvojica glavnih gubitnika dana bili su Valteri Botas i Sebastijan Fetel. Nijemac je poslije osvojene pol pozicije imao kontrolu.

Već na početku prvog kruga desilo se nekoliko incidenata zbog čega je Bernd Majlander morao zaraditi svoju platu već u prvoj minuti Velike nagrade Azerbejdžana.

Kimi Rikonen se sudario sa Estebanom Okonom nakon čega je vozač Force Indije morao odustati, dok je Finac otišao u boks po zamjenu prednjeg krila.

Fetel je u finišu napravio katastrofalan kiks koji ga je "bacio" na četvrto mjesto do kraja trke.

Nijemac je poslije osvojene pol pozicije imao kontrolu, ali je ostao bez prvog mesta poslije odlaska u pit stop u 31. krugu. Botas je tada preuzeo prvo mjesto i čekao do posljednjeg trenutka da ode u pit stop.

Na ruku je Botasu išlo i nekoliko udesa na stazi. Prvo su se u velikoj borbi za četvrto mjesto sudarile klupske kolege Danijel Rikardo i Maks Ferstapen, a onda se poslije neobjašnjivog kiksa slupao u četrdesetom krugu Roman Grožan.

Sejfti kar je iskoristio Botas da bi se zadržao na prvom mjestu u odnosu na Fetela, imao je kontrolu i vodio sve do 48. kruga kada je zakačio krhotine na stazi i ostao bez gume i bodova. U istom krugu Fetel griješi u krivini, proklizava i Hamilton to koristi.

Britanac je sve vrijeme poslije sopstvenog peha u 22. krugu bio daleko iza vodećih. Okoristio se i Kimi Raikonen koji je završio drugi iako se poslije sudara sa Okonom na startu probijao praktično sa začelja.

Sjajno je vozio i Šarl Leklerk koji je završio šesti i kao novajlija osvojio prve poene u Formuli 1. Peti je bio Karlos Sainc, a Fetel je na kraju završio na četvrtom mjestu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije